Proiect pentru Gradinita cu Program Prelungit Nr. 35, Ploiesti

Ştiam deja din studiile ştiinţifice că preşcolarii care învață în aer liber își dezvoltă: stima de sine, independența, încrederea, creativitatea, abilități de luare a deciziilor și de rezolvare a problemelor, empatie față de ceilalți, abilități motorii, autodisciplina și inițiativa. Ştiam că educația în aer liber și jocul susțin dezvoltarea emoțională, comportamentală și intelectuală, dar rezultatele activităţilor desfăşurate în cadrul proiectului ne-au depăşit toate aşteptările. In toată această perioadă s-au desfăşurat conform planificării Proiectului „The 4C – a new way for children to explore the world”: ⚜️ Ateliere de joacă şi reconectare cu natura⚜️ Ateliere senzoriale⚜️ Ateliere ştiinţifice⚜️ Activităţi sportive⚜️ Ateliere artistice⚜️ Activităţi culturale.

Cea mai mare mulțumire sufletească a fost fericirea copiilor când au descoperit surprizele din curtea noastră minunată și nerăbdarea de participa la noile activități. Bucuria de a sta desculț printre firele de iarbă, dorința de a veni cu entuziasm la grădiniță, starea de bine pe care ți-o oferă natura, vastele mistere despre lumea de lângă tine și de a învăța printre pietre, bețe, gâze, păsări și copaci, nu poate duce decât la o învățare și dezvoltare holistică a copilului, și totodată la o altfel de educație.

„Copilăria este o lume de miracole şi de uimire a creaţiei scăldate în lumină, ieşind din întuneric, nespus de nouă şi proaspăta şi uluitoare”- Eugen Ionescu Proiectul „The 4C – a new way for children to explore the world” este implementat de Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 35 Ploieşti, fiind finanţat prin prin Fondul pentru un viitor mai bun în comunități – Ploiești, un program coordonat la nivel național de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România – FFCR, finanțat de Lidl Romania și implementat la nivel local de Fundatia Comunitara Prahova.

Demos

Color Skin

Header Style

Layout

Wide
Boxed